.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Delaware

Becenév: Diamond State
Terület: 1 933 sq.mi. (5 006,45 km2)
Legmagasabb pont: In New Castle Cty 442 ft. (134,7 m)
Népesség: 743 500
Főváros: Dover
Legnagyobb város: Wilmington

Lawyers near me

 

A fővárosi régióhoz tartozó, az Atlanti-óceán partján fekvő Delaware állam az ország második legkisebb állama. Az állam hosszú tengerparti szakasszal rendelkezik, amely meghatározza jellegét, partja mentén forgalmas kikötők, népszerű strandok sorakoznak. Jelentősége akkor nőtt meg, amikor kedvező adózási lehetőségekkel az államba csábított sok vállalkozást. Természetesen történelmi múltja is jelentős, hisz az Európából érkező bevándorlók ezen a környéken telepedtek le először. Két nagyvárosát különböztetjük meg, az állam középső részén fekvő fővárost Dover-t, és a az állam legnagyobb városát az északon fekvő gyakorlatilag Philadelphia elővárosának számító Wilmingtont.
Delaware River
Fotó: Delaware River, Delaware, USA, flickr.com, by MikeWebkist

 

A főváros Dover-ben található az állami egyetem a Delaware State University, itt érdemes megnézni a helyi State Museum-ot és annak gyűjteményét, a Delaware Agricultural Museum-ot, amely egy mezőgazdasági kiállítást mutat be. A város közepén található a Silver Lake (Ezüst-tó) amelyet egy szép park vesz körül.
Dover
Fotó: Legislative Hall, Dover, Delaware, USA, flickr.com, by mmahaffi

 

Wilmington-ban megtekintésre ajánljuk a helyi művészeti múzeumot, a Delaware Art Museum-ot, ahol különböző festményeket, szobrokat tekinthetünk meg.
Wilmington
Fotó: Wilmington, Delaware, USA, flickr.com, by Flasshe

Az államban járva érdemes még megtekinteni a Nemours Mansion and Gardens-t a gyönyörű 19.-20. századi kastélyt és parkját. Ha strandolni, csónakozni vagy szörfözni van kedvünk, akkor Delaware állam számtalan nyaraló és üdülővárosa áll rendelkezésünkre. Ilyenek a északon a Bay View Beach, a Woodland Beach vagy a déli homokos strandok a Big Stone Beach, Broadkill Beach, Rehoboth Beach és az Inidan Beach.
Delaware Coast
Fotó: Delaware Coast, Delaware, USA, flickr.com, by mac.lachlan

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu.festino.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel